Ringsted Galleriet
4. november 2006 - 26. november 2006

Titel: Øer

Papir, oliekridt og bronze

Udgangspunktet til denne udstilling er øerne Samsø i Danmark, Mallorca i Spanien og Phu Quoc i Vietnam. Jeg har set på det særlige ved en ø - omgivet og afgrænset af vand, hvor begreber som isolering, afsondrethed, fred, fordybelse, tilbagetrækning og ensomhed måske er noget af det, der falder én ind.

De 3 øer har alle en stille skønhed, trods den barske fortid, hvor tidligere generationer har kæmpet for overlevelse. De har ingen kulturelle turistmagneter, ingen pyramider, ingen Angkor Wat. Man kommer tæt på sig selv, der er ikke andet at lave.

Størrelsen af bronzeøerne ligger inden for 1,50 m til 2 m. Der er ikke taget hensyn til øernes faktiske indbyrdes størrelsesforhold. Der er udhældt gips indenfor tegningen af øerne i en højde af 1-2 cm. Tegningen er ikke fulgt slavisk, men blot således at øerne er genkendelige i formen. Med et stempel med 2 mm høje typer er øernes navne og længde- og breddegrader trykket ned i gipsen, så de kan aflæses på figurerne. De kan derfor altid findes på verdenskortet. Modellerne er støbt i bronze i en legering med meget messing således at de, højglanspolerede, vil stå gyldenblege som månen.

De seksten 2 m høje tegninger i mættet oliekridt som hænger på væggene i galleriet, er en refleksion over det hav, som omgiver øerne.

Fotograf: Erling Lykke Jeppesen


Mallorca 


Samsø 


Phu Quoc 


 


 


Det sorte hav 


Det røde hav 


Det hvide hav 


Sjællands Odde 


Lavvande ved Phu Quoc